Afvalcontainer bij woning ontruimen en leegmaken panden.

Afvalcontainer bij woning ontruimen en leegmaken panden.

Een afvalcontainer laten plaatsen om daar vervolgens de gehele woning ontruiming in de deponeren? Een plek zoeken om een container plaatsen? U wilt alle afvalstromen door elkaar in 1 container gooien? U hoeft verder geen rekening te houden met het natuur en duurzaam leven?

NEE u wilt geen container laten plaatsen toch?

Er zitten zoveel nadelen vast aan een valcontainer. Maar waarom doen veel mensen het toch? Dat is een goede vraag en hierop wil ik u graag uitleg geven:

Veel ontruimingsbedrijven zijn eigenlijk opzoek naar een zo makkelijk mogelijke weg verzinnen om het afval kwijt te raken. Tijd kost geld en als je tijd kunt besparen dan doe je dat ook ( denken veel ontruimingsbedrijven ). Hoe besparen ze tijd? Door niet alle afval in een bedrijfsauto te plaatsen en het dan naar een afval milieu park van een gemeente te bezorgen. Maar door alle afval uit een woning ( letterlijk alles door elkaar zoals kleding, potten en pannen, kledingkast van hout, tafel van steen, witgoed, enzovoorts in 1 grote afvalcontainer te deponeren. Zo hoeft de ontruimer het maar 1 keer in de hand te nemen..

MAAR:

Wilt u niet liever alles laten sorteren? En juist een goede doel steunen met de nog vele bruikbare spullen die gevonden worden tijdens een ontruiming in Amsterdam? In plaats van alles weg gooien nu juist hergebruiken en mensen helpen in de armoede… Ook in Nederland heerst er nog veeel armoede.

Vaak zijn er oudere mensen ook heel zuinig op hun meubels en spullen en kochten ook vaan  goede degelijke producten. Vroeger werden de producten veel beter gemaakt en ging een meubelstuk veel langer mee. Een meubel moest gefabriceerd worden om vervolgens jaren lang mee te gaan.

Wat is goed te hergebruiken tijdens het leegmaken van een pand?

Kleine spullen zoals boeken, keukengerei, beeldjes en kleine snuisterijen, lp platen, gereedschappen en zelfs schoonmaakmiddelen.  Als het maar veel is en niet half aangebroken. Ook meubels  mits niet te oudbollig en geen kledingkasten.  Deze kledingkasten  zijn uit elkaar  niet meer te hergebruiken voor een  stichting.


Terug